Terrasser

Du sidder i din have og kigger på alt der springer ud og nyder solen. Du glæder dig til senere når grillen skal tændes op. Ja vi danskere forstår os på hygge. Men hvor hyggeligt er det hvis terrassen ikke er i orden eller ikke eksisterende. Det kan vi hos MiMø Byg hjælpe dig med. Om det så er som overdækket terrasse, terrasse i niveau med haven eller de hævede terrasser, så kan vi være behjælpelige.

Vi står klar med værktøjet, 19 års erfaring i faget og lysten til at give dig den bedste terrasse du kan få.

terrasser
opbygning

Opbygning

Der findes forskellige løsninger på selve opbygningen, altså det ønskede bjælkelag under din terrasse.

Vi bygger altid opbygning med c/c max. 50cm imellem bjælker. Det giver den bedste styrke og alt efter valg af terrassebrædder gør det fladen stabil så det ikke ”gynger” når man går på det.

Selve underlaget er som regel opbygget med ukrudtsdug, stabilgrus, fliser og herefter bjælkelag som vi laver i trykimprægneret træ betrukket på overkant med murpap. Dette forlænger levetiden på bjælkelaget, som mange har det med at glemme faktisk er det vigtigste, da det er hele skelettet til terrassen. 

Valg af Terrassebrædder

Der findes et hav af træsorter at vælge imellem, dette kan godt føles som en jungle at finde rundt i. Men her er det også vigtig at gøre op med sig selv, om man ønsker en vedligeholdelsesfri terrasse, eller træ terrasse i hårdtræ eller trykimprægneret træ. Der er stor forskel i pris og kvalitet på dette.

For hurtigt at beskrive forskellen. Komposit brædder, altså et cement baseret bræt, der er vedligeholdelsesfrit men er også en af de dyre løsninger. De fås i forskellige farver og udseende, men er en fin løsning, hvis man hellere vil bruge tiden på at nyde terrassen, end at male eller oliere denne.

Hårdtræsbrædder er som eg, teak jatoba eller merbau rigtig flot at se på, føles godt at gå på men kan prismæssigt godt ligge i den dyre ende, da den skal vedligeholdes med olie, minimum hvert andet år.

De kan godt stå og patinere en del i sommersolen, dvs. de falmer i farven og bliver grå med tiden, hvis de ikke holdes. Men frygt ej, er din terrasse gået hen og blevet kedelig i farven, har vi nogle tricks til at shine den op igen.

Til sidst findes den almindelige trykimprægnerede træterrasse, som økonomisk nok er den billigste på markedet, men kræver også en del vedligeholdelse.

Her kan de fleste være med prismæssigt. Man har her mulighed for at have en pæn terrasse i ca. 10 år, (er vores vurdering) hvis man maler eller oliere den min. hvert andet år.

terrassebrædder
komposit terrassebrædder
Rækværk

Rækværk og Frise

Ønsker man rækværk, kan dette laves i mange forskellige udgaver. De mest brugte er, kryds rammer, lodrette eller vandrette i træ.

Men mange vælger også at få rækværk i børstet stål, med håndlister i den ønskede træsort, eller med stål håndliste.

Hertil kan også tilvælges en glasplade for vindafskærmning. Utrolig flot og stilren, men kræver dog lidt vedligeholdelse for flotte ruder.

Frisen laves langs med terrassen for at lukke af eller gemme remmen fra terrassens bjælkelag. Denne kan laves i træ, komposit eller plade alt efter ønsket til udseende.

frise

Overdækket Terrasse

Det kan også godt være at du allerede har en etableret flise terrasse men måske ønsker en overdækket terrasse så du også kan nyde aftentimerne ude. Her kan man lave en overdækket terrasse med eller uden side eller sider. På billedet ses nok den mest simple udgave, men den skærmer stadig for aften dug og sørger for du ikke bliver brændt af solen.

overdækket terrasse
byg garanti

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Ring til os!